Ce este Airsoftul?

Auzi din ce în ce mai des acest termen dar nu știi cu adevărat ce este airsoftul? Permite-ne să te ajutăm!

Apărute pentru prima dată la inceputul anilor 80, armele de airsoft se bucură în prezent de o mare popularitate. Industria echipamentelor de joc este într-o continuă și spectaculoasă dezvoltare. De la echipamente entry-level până la arsenale de mii sau chiar zeci de mii de euro, sportul se dovedește a fi popular în rândul tuturor categoriilor de vârstă. Evenimentele speciale atrag sute sau chiar mii de entuziaști care se “înrolează” la jocuri de scenariu ce se pot întinde pe durata a mai multor zile.

Completat de un echipament de camuflaj cu specific militar, jocul oferă simulări realiste ale unor scenarii militare. Echipele au de ales între diferite stiluri de joc precum TDM (Team Deathmatch), CQB (Close Quarters Battle ), Capture the Flag sau Base Defense. Replicile Airsoft, spre deosebire de cele folosite la paintball, utilizează ca muniție bile de 6mm ce nu lasă o urmă vizibilă pe echipament, fair-play-ul având un rol esențial în timpul jocului.

Deși este considerat de mulți ca fiind un joc, armele de airsoft trebuie mânuite cu atenție sporită iar purtarea unui echipament de protecție specific jocului este OBLIGATORIU. Elemente de siguranță precum ochelari balistici, măști speciale de protecție, căști militare sau îmbrăcăminte specială pot fi achiziționate online de la diverși distribuitori locali sau străini. Folosirea unei replici de airsoft de către persoane neexperimentate, într-un mediu necontrolat este stric interzis!

În Oradea, Airsoft-ul se bucură de o popularitate tot mai mare. Jocurile organizate de grupuri de pasionți atrag weekend de weekend jucători dornici de distracție și adrenalină. Aceste jocuri se desfășoară, de regulă, cu echipament propriu și pe baza unui regulament bine definit. Nerespectarea acestor reguli poate atrage după sine chiar și excluderea jucătorulu din grup.

Deci, pentru intrebarea “Ce este Airsoftul?” răspunsul nostru este foarte simplu: Ești pasionat de shootere și vrei să încerci ceva nou? Ți-ai dorit întotdeauna să te echipezi în uniformă și să experimentezi adrenalina luptei? Vrei să ieși din zona de confort? Echipa AirsoftWorld Oradea te așteaptă să încerci acest sport unic într-un mediu controlat, supravegheat și sigur.

AirsoftWorld Oradea. You never fight alone!